Національний Спротив

Першопочатково одеська організація, що має активний осередок у Києві. Разом з іншими ультраправими групами бере участь у зриві феміністських заходів, критикує «культурний марксизм» та закликає боротися з антифашистами. На акціях збирають до 10–15 людей.

Формальним головою організації є Сергій Ходіяк — єдиний «проукраїнський» обвинувачуваний після трагедії 2 травня в Одесі. За версією слідства, він застрелив «проросійського» учасника ходи, поранив міліціонера і кількох перехожих. Зараз він перебуває на свободі без запобіжного заходу, а судді відмовляються виносити вирок по його справі. За цей час Ходіяк учинив іще одне правопорушення, в результаті якого постраждав поліцейський.

Найактивнішим членом київського осередку є Олексій Свинаренко («Друг Сталкер»). Він воював у скандальному добровольчому батальйоні «Шахтарськ», на основі якого потім був сформований батальйон «Торнадо», та у роті «Свята Марія». На своїй сторінці у соцмережі заявив, що причетний до вбивства щонайменше двох беркутівців, щоправда, після початку розслідування від своїх слів відмовився. Олексій Свинаренко є головним адміністратором телеграмканалу, де публікуються фотографії та особиста інформація лівих активіст_ок, антифашист_ок, представни_ць ЛГБТ+ та критичних до ультраправих громадських активіст_ок.