С14

Радикальна ультраправа організація, базована в Києві, має чимало регіональних підрозділів. Найбільш представлена у вуличному насильстві, здійснює регулярні напади на лівих активіст_ок, опозиціонер_ок, ром_ок, критичних до влади журналіст_ок тощо. «С14» першою розпочала серію ромських погромів у 2018 р., здійснивши напад на тимчасове ромське поселення на Лисій Горі у Києві.

Двох членів «С14» звинувачують у вбивстві публіциста Олеся Бузини 2015 р.

У 2016 р. в день народження Гітлера було вчинено замах на лівого активіста Стаса Сергієнка. «Десь рік назад ми його підрізали у Києві, ну, якісь невідомі патріоти», — пізніше прокоментував напад лідер «С14» Євген Карась.

Організація отримує фінансування з державних грантів та, за словами її лідера, співпрацює зі Службою безпеки України. Сам Карась запевняє, що це обмежується «боротьбою з сепаратистами». «С14» користувалася підтримкою нардепів попереднього скликання Ігоря Луценка (ВО «Батьківщина»), Єгора Соболєва («Самопоміч»), Олега Петренка («Блок Петра Порошенка»). Євген Карась був присутній на церемонії отримання Томосу поруч з Петром Порошенком, Юрієм Луценком та іншими політиками з оточення експрезидента.

28 вересня 2019 р. представники «С14» заявили про перетворення організації на партію «Суспільство майбутнього».

У 2017 р. «С14» була внесена до списку терористичних організацій сайту Terrorism Research & Analysis Consortium TRAC.

«С14» має кілька безпосередньо пов’язаних проектів, серед яких «Спілка ветеранів війни з Росією», «Національний центр правозахисту», «Українська військова звитяга» та «Освітня асамблея», на які отримують бюджетне фінансування.

Члени «С14» стали засновниками «Муніципальної варти» та увійшли до «Муніципальної охорони», що фінансується з міського бюджету Києва.