Чи треба російським правим переїжджати з Росії в Україну?

Олексій Льовкін та Сергій Коротких "Боцман"

Чи треба російським правим переїжджати з Росії в Україну? Таке питання вчора, 16 квітня, обговорили два російських неонацисти, які вже зробили свій вибір на користь України — один з очільників «Нацкорпусу» Сергій Коротких («Боцман» / «Малюта») та вокаліст гурту M8L8TH і лідер руху WotanJugend Олексій Льовкін.

Як переконують учасники розмови, людям, що хочуть «розвивати ідею», з Росії треба їхати якомога швидше. І Україна — чудове місце для правих політемігрантів, адже: «Здесь можно говорить правду. Минимум политкорректности… Эта страна не испорчена левацкой частью европейской цивилизации. Здесь страна-фронтир, и можно делать все что угодно».

Щоб переїхати в Україну, на думку Коротких, росіянин, в першу чергу, має відмовитися від шовіністичних імперських поглядів та сповідувати «інтернаціональний націоналізм». Адже класичний націоналізм у XXI столітті нежиттєздатний, і настав час великих проєктів. А саме класичного білого расизму з невід’ємним «тягарем білої людини»: «Чтобы быть конкурентоспособным и выжить в XXI веке, всем белым придется прийти к пониманию, что они могут выжить… только если объединятся и поймут, что они представители белой европейской цивилизации… Нет смысла говорить об украинском национализме или русском национализме. Наша порода выживет только в одном случае — если все представители белой христианской белой части цивилизации проникнутся этим пониманием».

За словами «Боцмана», правих політемігрантів з Росії в Україні вже «не один десяток и не одна сотня». З останніх можна згадати членів банди «Тесака», що емігрували у 2020 році: Андрія Дєдова («Дєд») та Михайла Шаланкевича. Останній уже створив власну організацію «Альтернатива», яка насильницькими методами «бореться з алкоголізмом».

Розмова, що мала б бути інтерв’ю, звучала швидше як монолог Коротких. Тож можна припустити, що таким чином «Боцман» прагне не тільки перетягнути в Україну російських ультраправих, а й посилити власні позиції в «азовському русі», оточуючи себе колишніми соратниками.

З інтерв’ю можна ознайомитися за посиланням.