Олександр Войтко з «С14» очолив Експертну групу з вшанування пам’яті загиблих при Мінветі

Член ультраправої організації С14 Олександр Войтко очолив Експертну групу з питань вшанування пам’яті загиблих та формування позитивного образу Захисників України Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів.

Про це повідомляє «Спілка ветеранів війни з Росією» — одна з організацій-сателітів С14.

Більшість членів експертної групи, як і її координатор, є представниками об’єднання «Праві ветерани», до якого увійшли члени ВО «Свобода», «Соколу», «Традиції і порядку», «Суспільства майбутнього» (С14), «Національного спротиву», «Невідомого патріота», «Правого сектору», «Карпатської Січі» та «Лицарів міста».

Об’єднання було створене на початку травня цього року для участі у відборі до Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів та активно популяризувалося в ультраправому середовищі. Своїми головними ворогами «Праві ветерани» назвали кандидатів від «Демократичної сокири», об’єднання ЛГБТ-ветеранів, а також рух ветеранів за медичний канабіс, та навіть зняли гомофобний промо-ролик.

У результаті до Ради увійшли всі 11 представників «Правих ветеранів», посівши під час голосування чільні місця (фактично вигравши вибори). Зокрема, членами Ради стали Олександр Войтко, Євген Карась та Андрій Медведько з С14 та Євген Строкань з «Невідомого патріота». Окремо до Ради увійшли ще троє представників «азовського руху».

Обраний склад ради діятиме з 2021 по 2023 роки.